Id-caf955ce-972d-4e91-8b17-bd549501af1d: verschil tussen versies
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Elementtype=Begrip |Id=25499 |Import=06062020 |Datum start=2011/07/04 10:31:47 |Datum gewijzigd=2016/01/18 10:15:22 |Label (nl)=carbonaathardheid |Defi...') |
|||
Regel 2: | Regel 2: | ||
|Elementtype=Begrip | |Elementtype=Begrip | ||
|Id=25499 | |Id=25499 | ||
− | |Import= | + | |Import=09062020 |
|Datum start=2011/07/04 10:31:47 | |Datum start=2011/07/04 10:31:47 | ||
|Datum gewijzigd=2016/01/18 10:15:22 | |Datum gewijzigd=2016/01/18 10:15:22 | ||
Regel 14: | Regel 14: | ||
|Status=G | |Status=G | ||
|Gebruik voor=Id-3af809d1-8ee2-4bb8-9beb-df3580495f09 | |Gebruik voor=Id-3af809d1-8ee2-4bb8-9beb-df3580495f09 | ||
− | |Categorie van= | + | |Categorie van=Id-f330d6e0-a198-4012-a2e2-34cb49fbf223,Id-2a82ea84-2c79-4a75-87b8-7bce0d624e8f |
}} | }} |
Versie van 9 jun 2020 17:05
Eigenschappen
Label (nl) | carbonaathardheid |
---|---|
Definitie (nl) | gehalte aan opgeloste kalk en magnesiumzouten die kunnen neerslaan door verhitting. |
Toelichting (nl) | Tijdelijke hardheid, deze hardheid wordt gewoonlijk veroorzaakt door waterstofcarbonaationen naast calcium- en/of magnesiumionen - door koken kan deze hardheid verwijderd worden. |
Afkorting | HHT |
Bron | NEN 6599 |
Exacte overeenkomst | http://www.aquolex.nl/html5/?id=25499&type=term |
Status | G |
Status | Geldig |
Relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunten |
---|---|---|
carbonaathardheid | Categorie van |
|
carbonaathardheid | Gebruik voor |
|
Afgeleide relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunt |
---|---|---|
Hardheid tijdelijk (Domeinwaarde) | Gerelateerd | carbonaathardheid |