Id-caf955ce-972d-4e91-8b17-bd549501af1d: verschil tussen versies
Regel 1: | Regel 1: | ||
{{#element: | {{#element: | ||
|Elementtype=Begrip | |Elementtype=Begrip | ||
− | |||
− | |||
− | |||
|Label (nl)=carbonaathardheid | |Label (nl)=carbonaathardheid | ||
|Definitie (nl)=gehalte aan opgeloste kalk en magnesiumzouten die kunnen neerslaan door verhitting. | |Definitie (nl)=gehalte aan opgeloste kalk en magnesiumzouten die kunnen neerslaan door verhitting. | ||
− | | | + | |Toelichting (nl)=Tijdelijke hardheid, deze hardheid wordt gewoonlijk veroorzaakt door waterstofcarbonaationen naast calcium- en/of magnesiumionen - door koken kan deze hardheid verwijderd worden. |
|Afkorting=HHT | |Afkorting=HHT | ||
− | |||
|Bron=NEN 6599 | |Bron=NEN 6599 | ||
− | | | + | |Synoniem (nl)=tijdelijke hardheid |
− | | | + | |Begin geldigheid=2011/07/04 |
− | + | |Eind geldigheid=2100/01/01 | |
+ | |Categorie van=Id-2a82ea84-2c79-4a75-87b8-7bce0d624e8f,Id-f330d6e0-a198-4012-a2e2-34cb49fbf223 | ||
+ | |Guid=Id-caf955ce-972d-4e91-8b17-bd549501af1d | ||
}} | }} |
Huidige versie van 15 dec 2021 om 19:35
Eigenschappen
Label (nl) | carbonaathardheid |
---|---|
Definitie (nl) | gehalte aan opgeloste kalk en magnesiumzouten die kunnen neerslaan door verhitting. |
Toelichting (nl) | Tijdelijke hardheid, deze hardheid wordt gewoonlijk veroorzaakt door waterstofcarbonaationen naast calcium- en/of magnesiumionen - door koken kan deze hardheid verwijderd worden. |
Afkorting | HHT |
Bron | NEN 6599 |
Synoniem (nl) | tijdelijke hardheid |
Begin geldigheid | 2011/07/04 |
Eind geldigheid | 2100/01/01 |
Status | Geldig |
Relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunten |
---|---|---|
carbonaathardheid | Categorie van |
|
Afgeleide relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunt |
---|---|---|
Hardheid tijdelijk (Domeinwaarde) | Gerelateerd | carbonaathardheid |