carbonaathardheid

Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 7 jun 2020 om 11:19 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Elementtype=Begrip |Id=25499 |Import=06062020 |Datum start=2011/07/04 10:31:47 |Datum gewijzigd=2016/01/18 10:15:22 |Label (nl)=carbonaathardheid |Defi...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Het Aquo-lex (waterwoordenboek) biedt een ‘standaardtaal' die als doel heeft om spraakverwarring tussen mensen en/of informatiesystemen te voorkomen. Het gebruik van de begrippen uit Aquo-lex en de daarbij horende termen en definities leiden tot een betere uitwisseling van gegevens.


Eigenschappen

Label (nl)carbonaathardheid
Definitie (nl)gehalte aan opgeloste kalk en magnesiumzouten die kunnen neerslaan door verhitting.
Toelichting (nl)Tijdelijke hardheid, deze hardheid wordt gewoonlijk veroorzaakt door waterstofcarbonaationen naast calcium- en/of magnesiumionen - door koken kan deze hardheid verwijderd worden.
AfkortingHHT
BronNEN 6599
Exacte overeenkomsthttp://www.aquolex.nl/html5/?id=25499&type=term
StatusG
StatusGeldig

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
carbonaathardheidCategorie van
  • IM Metingen (Informatiemodellen) (Let op: pagina bestaat niet.)
  • chemie (Kennisgebied) (Let op: pagina bestaat niet.)
carbonaathardheidGebruik voor
  • Id-3af809d1-8ee2-4bb8-9beb-df3580495f09 (Let op: pagina bestaat niet.)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Hardheid tijdelijk (Domeinwaarde)Gerelateerdcarbonaathardheid
RDF.jpg
Aquo history.png