bicarbonaten

Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 7 jun 2020 om 03:07 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{#element: |Elementtype=Begrip |Id=24055 |Import=06062020 |Datum start=2011/07/04 10:27:17 |Datum gewijzigd=2012/11/23 12:27:49 |Label (nl)=bicarbonaten |Label (en...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
 
Het Aquo-lex (waterwoordenboek) biedt een ‘standaardtaal' die als doel heeft om spraakverwarring tussen mensen en/of informatiesystemen te voorkomen. Het gebruik van de begrippen uit Aquo-lex en de daarbij horende termen en definities leiden tot een betere uitwisseling van gegevens.


Eigenschappen

Label (nl)bicarbonaten
Definitie (nl)zouten die het anion HCO3- bevatten
Toelichting (nl)Wanneer een zuur wordt toegevoegd, breekt het ion in H2O en CO2, en gedraagt zich als een buffer.
Bronwww.lenntech.com
Label (en)Bicarbonates
Exacte overeenkomsthttp://www.aquolex.nl/html5/?id=24055&type=term
StatusG
StatusGeldig

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
bicarbonatenCategorie van
  • chemie (Kennisgebied) (Let op: pagina bestaat niet.)

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
RDF.jpg
Aquo history.png