We zijn live!!

4 januari 2021De semantische Wiki van de Aquo-standaard is vanaf 4 januari 2021 live!

Na tien jaar heeft de Aquo-standaard per 4 januari 2021 een compleet nieuwe geïntegreerde omgeving, gebaseerd op linked data technologie: de semantische Aquo-wiki. Met deze stap bereikt de Aquo-standaard het niveau van een volledig gekoppelde standaard en sluit daarmee aan bij de ontwikkelingen om ons heen.

Aquo-wiki:

In de nieuwe Aquo Wiki-omgeving vindt u gewoon de vertrouwde onderdelen zoals begrippen, domeintabellen en informatiemodellen. Wat nieuw is, is dat alle Aquo onderdelen met elkaar verbonden zijn. Zo krijgt u als gebruiker inzicht in hoe de onderlinge relaties binnen de standaard in elkaar zitten. U kunt als het ware door de Aquo-standaard surfen.

Het grote voordeel van deze inrichting is dat u ook semantische vragen kunt stellen. Hoe dit werkt leggen we uit in verschillende sessies. Binnenkort kunt u hierover ook een instructiefilm vinden op www.aquo.nl.

Beschikbaarheid bestaande systemen:

• Na de livegang van de Aquo-wiki blijven de bestaande (oude) systemen van de Aquo-standaard nog bereikbaar tot eind 2021.
• Tot de Aquo update 2021-06 voeren wij nog wijzigingen door in de bestaande systemen.
• Na het doorvoeren van de update 2021-6 stopt het beheer van de oude systemen. 'Vanaf dan zal de oude omgeving gaan verschillen van de nieuwe omgeving. Houd hiermee rekening bij de synchronisatie van informatie!'
• Eind 2021 maken we een back-up van de oude systemen en zetten we ze uit.

Zie ook: Alle nieuwsberichten