brak water
Eigenschappen
Label (nl) | brak water |
---|---|
Definitie (nl) | water waarvan het zoutgehalte beduidend lager ligt dan dat van zeewater. |
Toelichting (nl) | De totale concentratie van opgeloste zouten ligt gewoonlijk tussen de 1000 en 10000 mg/l. Bij meting van chloride, water met een chloridengehalte tussen 300 en 10.000 mg/l. |
Bron | Redeke, H.C. (postume uitgave), Hydrobiologie van Nederland. De zoete wateren. Backhuys en Meesters, Amsterdam, 1975, gewijzigd |
Label (en) | Brackish (water) |
Label (de) | brackwasser |
Begin geldigheid | 2011/07/04 |
Eind geldigheid | 2100/01/01 |
Status | Geldig |
Relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunten |
---|---|---|
brak water | Categorie van |
|
Afgeleide relaties
Vertrekpunt | Relatie | Eindpunt |
---|